NMKY

AB-tytöillä oli jälleen edessä kahden ottelun päivä. Vastassa kotona Sunderby ja Gammelstad.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Sunderby. Rosteriin oli erinäköisistä loukkaantumisista ja muista sairasteluista johtuen saatu vain 8 pelaajaa, joista viimeisenä paikalle saapui Inka, vain vartti ennen ottelun alkua. Sunderbyn kanssa oli pelattu tällä kaudella jo kolme tasaista vääntöä, eikä tästäkään ollut odotettavissa poikkeusta.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen tahkottiin kotijoukkueen komennossa. Hyökkääminen oli tehokasta. Pallo saatiin haluttuihin paikoihin ja niistä laitettiin pallot säkkiin. Oonalla ei vanhojen tanssit painaneet jaloissa kun heti alkuun tyttö teki 8 pinnaa.

Toinen jakso jatkui pitkälti samanlaisena. Kova tempo, Sunderbyn prässi ja pientä huolimattomuutta puolin ja toisin. Tokalla kympillä Ellan käsi alkoi todella lämmetä ja Rovaniemen Curri naputteli 7 pistettä komeista 1-1 ajoista ja kaaren takaa. Huolimattomuus lisääntyi, eikä kasaan saatu kuin 10 pinnaa joukkueena. Puolustuspelaaminen oli kuitenkin erinomaista ja mm. Ninnin 1vs.1 puolustamisesta(lähestyminen, jalkatyö, kädet jne.) voisi moni ottaa mallia. Puoliajalle Ronmky:n johdossa 29-17.

Kolmannella jaksolla Ronmky:n takamiesosasto Inka, Pikku-Emppu & Ella olivat täysin pitelemättömiä. Joku voisi sanoa, että Ronmky:n pelaaminen meni tarpeettomankin paljon yksilösuorituksiin. Em. kolmikon pelaaminen ja korilleajot olivat kuitenkin niin loistavia, ettei muuta tarvittu. Sunderbyn pelaajat turhaituivat ajoittain kun kotijoukkue syötti vieraille omaa lääkettään koko kentän juoksupelin muodossa. Erityisesti Saana kunnostautui tässä ja pääsi nostamaan helppoja koreja uran ensimmäisen onnistuneen kolkin lisäksi. Jakson päätteeksi turvallisen tuntuinen Ronmky johto 49-33.

Kolmen tasaisen ja hyvän erän jälkeen oli odotettavissa, että myös kotijoukkueen peli notkahtaa. Harmillisesti tämä tapahtui juuri neljännen jakson alkuminuuteilla kun peli olisi pitänyt paketoida lopullisesti. Sunderby nousi tasoihin muutamia minuutteja ennen loppua. Ronmky ei kuitenkaan luovuttanut vaan taisteli kapealla materiaalilla kun Iso-emppu oli lentänyt jo virheellisen virhetilaston vuoksi pihalle. Ellan kovat henkilökohtaiset suoritukset ja kolkki muutamaa minuuttia ennen loppua katkaisivat Sunderbyn selkärangan. Jakson ja koko ottelun hahmo Ella teki kaikki kotijoukkueen 10 pistettä viimeisellä kympillä. Lopputulos 59-54

Ronmky:n pisteet: Curri 21, Oona 13, Iso-Emppu 10, Saana 8, Pikku-Emppu 4, Inka 2, Suvi 1

Valmentajan kommentit:

Kova voitto ja ennen kaikkea esitys. Kauden tasaisinta pelaamista vaikka nelosella vähän notkahtikin. Mutta se johtu varmasti myös väsymyksestä. Puolustuspelaaminen oli jälleen kerran erinomaista ja siellä onnistui ihan joka iikka. Pärjättiin 1vs.1 eikä sitte tarttenu koko ajan autella. Myös levypallopelaamista ja sulkemista on tullu paljon valiteltua tällä kaudella niin nyt seki oli kohdilllaan. Hyökkääminen oli sitte oli tommosta nba tyylistä mukaan lukien Ellan todellinen trick shot. Turhaapa se on juosta settejä, jos pystytään luomaan etua ihan perus syötä-liiku-haasta pelaamisella.

 

Kauaa ei ehditty maukkaasta voitosta nautiskella kun Gammelstad saapui jo keltakankaalle. Ronmky sai rosteriin toisen parkettien partaveitsen kun Sanni saapui Torniosta tuomaan kaivattuja lisäjalkoja.

Gammelstad ei armoa tuntenut vaan painoi 10 pelaajalla päälle alusta saakka vaihdellen koko kentän paikkaprässin ja miesprässin välillä. Kotijoukkueen takamiesosaston viisikosta Ninni, Emppu, Ella, Inka, Suvi kukaan ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt vaan saivat prässin purettua todella mallikkaasti. Toki rehellisyyden nimissä on sanottava, että pari kertaa Gammelstad pystyi präsillä pakottamaan menetyksen. Peli ei kuitenkaan siihen ratkennut. Puoliaikaan saakka ottelussa tahkottiin lähes tasatahtiin. Yhden kauden parhaista peleistään pelannut Oona oli hyökkäyksessä pitelemätön. Oona hankki erinomaisia asemia korin alta jonne joukkuekavereiden oli mukava tarjoilla. Iso-Emppu säesti komeasti esitellen monipuolista korintekotaitoaan läheltä ja kaukaa. Esiin pitää nostaa jälleen rohkeasti korille ajaneet Emppu ja Ella. Puolustaminen oli molemmilla joukkueilla varsin sekavaa ja tilanne puoliajalla 33-36.

Kolmannella jaksolla näytti, että Gammelstad menee menojaan, mutta jälleen kerran kotijoukkue osoitti kovan luonteensa ja kampesi itsensä tasoihin 12 pisteen takamatkalta. Aggressiivisella paikkapuolustuksella lienee osuutta asiaan. Gammelstad oli ajoittain todella ihmeissään.

Viimeinen jakso alkoi siis tasalukemissa. Valitettavasti kotijoukkueen virhevaikeudet ja Ellan loukkaantuminen johtivat lopulta siihen, että bensa ei riittänyt voittoon saakka. Kolme pelaajaa lensi suihkuun ja ottelun viisi viimeistä minuuttia pelattiin kuudella ja pari viimeistä viidellä pelaajalla. Eroa jäi lopulta 6 pinnaa, joten kauas voitto ei kaikesta huolimatta jäänyt. Lopputulos 72-78.

Ronmky:n pisteet: Oona 22, Iso-Emppu 21, Ella 17, Pikku-Emppu 8, Inka 2, Saana 2

Valmentajan kommentit:

Ihan ensiksi pitää sanoa, että on kyllä aika mahtava kun saa valmentaa tällaista porukkaa. En kyllä olis eilen illalla mietiskellessä uskonu, että kun me tänään on käytännössä 8 pelaajalla pelattu 65 minuuttia niin me vielä noustaan tappelemaan ottelun voitosta. Pikkusen kaivelee ku me ei tuota tuomarilinjaa löydetty. Ehkä me jäätiin pelaamaan sen eka pelin linjalla, joka salli enemmän ja josta kyllä enemmän pidin. Nyt virhevaikeudet vei lopussa mahdollisuuden voittoon. Toki vapariviivalta me tää peli ennen kaikkea hävittiin. Mutulla meän prosentti jotaki 30-50 ja vastustajalla 60-80. Muuten oli tasasta pelaamista joka osa-alueella. Kaks asiaa tästä jäi päällimmäisenä mieleen. 1. Meän henkinen kovuus ja yritys loppuun saakka 2. Ellan kolkki metri viivan takaa. Harvoin näkee ja harva tyttö/nainen pystyy tuolta heittämään(koriin).