NMKY


Sima Basket 2018 turnaukseen Rovaniemeltä (tyttö joukkueet Taivalkoskelta ja Sallasta saaduilla vahvistuksilla höystettynä) osallistui kaksi C-tyttöjoukkuetta ja yksi C-poikajoukkue

 

C-tytöt

 
Elettiin torstai-iltaa, kun jo muutamat pohojosen vahvistukset saapuivat Rovaniemelle. Valmentajien majotuspalvelut pelasi ja niinpä Inka, Vilma, Ruusa ja Helmi saivat nukkua yönsä turvallisin mielin. Tai no "nukkua", bussi kun starttasi matkaan jo ennen kukon laulua klo 4.30 Rovaniemen linja-autoasemalta. Matka alkoi unisissa ja leppoisissa tunnelmissa. Lisää porukkaa poimittiin kyytiin Pudasjärveltä kun 6 Takun tyttöä (Julia, Katri, Aada, Olivia, Laura ja Niina) lähtivät ensimmäistä kertaa mukaan Simabasket turnaukseen. Kokonaisuudessaan tyttöjä oli mukana 19, joista 10 siis omia Ronmkyläisiä (Anni M, Meeri, Ida, Bea, Tinka, Jessica, Ninni, Neea, Anniina ja Anni T). Tytöt oli jaettu sekaisin kahteen joukkueeseen, jotka olivat Rotas Blue ja Rotas White.


Rotas Blue-SBG

 

Säiden puolesta hyvinkin vaihtelevan matkan jälkeen saavuimme Järvenpäähän, jossa onneksi aurinko paistoi ja tuntui jo, että kesä kolkuttelee ovella. No lätinät sikseen ja asiaan... ensimmäisenä peliurakkansa aloitti Rotas White, joka sai vastaansa Orimattilan Jymy06 joukkueen. Nuoresta iästään huolimatta joukkue oli hyvä tasoinen ja aikaan saatiin ajoittain hyvinkin jännäksi muodostunut ottelu. Rotas White kuitenkin piti pintansa pienen nuokahduksen jälkeen ja voitti pelin hienosti lukemin 37-29. Rotas Blue sai keskittyä ensimmäisen illan kannustushommiin ja aloitti pelit vasta lauantain puolella. Aamu oli aikainen ja klo 8 alkanut peli tuntuikin menevän puoliunessa ja aikalailla Hypo Greenin komennossa. Peli päättyi lukemiin 44-23.


Blue hiomassa kuviota

 

En ala tarkemmin paneutumaan joka otteluun vaan totean, että reissu eli ennen kaikkea meille "opintomatka". Pelikovuus ja taktisuus oli etelässä korkeammalla tasolla kuin olimme pohjoisen peleissä tottuneet. Ajoittain puolustuksellamme ei ollut mitään mahdollisuutta erinäisiä reikäleipä kuvioita vastaan. Eteläisten käsissä myös pallo liikkui nopeasti ja löysi tiensä helposti koriin kerta toisensa jälkeen. Onnistumisiakin koettiin, onneksi! Hieno taistelu voitto viimeisenä päivä jumbosijasta Rotas Bluen ja Jymy 06 välillä muodostui päätä huimaavaksi jännitysnäytelmäksi. Apuvalmentaja Jarin ehdottama paikkapuolustus toimi ja saimme kurottua eron kiinni. Mainittakoon ottelun onnistuja Olivia, joka sai melkoisen flown päälle ja takoi koreja onnen kyyneleet silmissään. Hieno taistelu päättyi 33-30 Bluen voittoon. Muista peleistä ei juuri ole kerrottavaa. Vastustajat olivat tällä kertaa parempia.


White saapumassa pelipaikoille

 

Rotas Wihte pelasi hienon turnauksen voittaen alkulohkon peleistään 2/3. White päihitti myös jatkopeleissä Klanmkyn jännittävässä ottelussa, joka päättyi 34-32 meille. Seuraavaksi vuorossa oli ottelu, josta oli mahdollisuus päästä kulta otteluun. Vantaan Korsku oli kova ja tiputti Rotas Whiten pronssiotteluun. Mainittakoon, että tämä samainen Korsku voitti lopulta 05 tyttöjen sarjan. Tänä vuona myös pronssi mitalit ikävä kyllä jäivät etelään. Nyt ei muuta kun reeniä ja maybe next year! 😎

 

Tässä vielä maininnat turnauksessa eniten koreja nakutelleista tytöistä:

Rotas White: Julia Partanen 36p, Ruusa Törmänen 36p ja Bea Siikaluoma 30p. Rotas Blue: Olivia Koivukangas 27p, Anni Tervasmäki 20p ja Vilma Aatsinki 19p.

 

 

Reissu oli kaiken kaikkiaan mieleenpainuva ja vaiherikas. Yhdessä koimme muun muassa muutaman tosi hienon taisteluvoiton, kamppailimme itsemme pronssiotteluun, nautimme kesästä ja tutustuimme paremmin toisiimme yhteisjoukkueen jäseninä. Toki haavereilta ei säästytty ja tulipa matkan aikana plakkariin muutama mahapöpö(karanteenit) ja yksi murtunut jalkakin. Sisulla selvittiin kuitenkin. Yksi mukana olleista tytöistä kiteytti etelän pelikovuuden ja fiiliksiä reissusta osuvasti näin: "Oli hyvää harjoitusta yhteisjoukkueelle ja vastustajat siellä oli vähä erilaisempia nii piti tehä paljon töitä varsinki puolustuksessa ja viiminen peli meni jo tiukille, että pysyykö pystyssä vai ei" 😁 mut hei ens vuona taas uusiksi; vahvempina, viisaampina ja parempina 💪 Rovaniemen karavaani vaikenee... mutta vaan vuodeksi 😎

 

 

C-pojat

 
C-Pojat matkasivat Sima Basketiin yhdeksän pelaajan, kahden valmentajan ja kolmen huoltajan voimin. C-poikien sarja pelattiin neljässä kolmen joukkueen lohkossa, joista lohkojen kaksi parasta eteni puolivälieriin. RoNMKY:n kanssa samassa lohkossa pelasivat EBT -06 (Espoo Basket Team) ja Rekolan Urheilijat (Vantaa).

 

Perjantaina klo 18:00 RoNMKY-EBT 38-11

 

Aikaisesta lähdöstä ja pitkästä matkasta oli toivuttu turnauksen avausotteluun loistavasti. Olimme pelissä vievänä osapuolena koko matsin ajan; ainoastaan ensimmäisen erän ajan EBT pystyi roikkumaan pelissä mukana. Merkittävän pituus ylivoiman turvin olimme vahvoilla korinalus kahinoissa molemmissa päissä.

 
Aapi omissa korkeuksissaan EBT:tä vastaan.

Yksi vastaan yksi tilanteissa pärjättiin vikkeliä vastustajia vastaan hyvin ja tarvittaessa joukkuekaverilta tuli loistavasti apuja. Namikan puolustuksen tiiviydestä kertoo omaa karua kieltään se, että vastustaja pystyi tekemään koko ottelussa vain 11 pistettä , joista viisi pelitilanne koreina (eli vähän yli yhden korin per erä).

Matsin tsempparina palkittiin hyökkäyslevypallo rohmu; todellinen taistelija Olli.

 

Avauspelin pistenikkarit: Teemu 18, Pasi 8, Valle 5, Niilo 4, Valtteri 2, Olli 1.

 

 

Lauantaina klo 13:00 RoNMKY-Rekolan Urheilijat/White 36-16

 

Lauantaina saatiin nukkua kylliksemme ja ladata akkuja tulevaa pitkää päivää varten. Itse pelistä tuli meille äärimmäisen hankala Rekolan paikkapuolustuksen vuoksi. Pojat eivät ole ennen pelanneet paikkapuolustusta vastaan, joka herkästi passivoittaa hyökkäyspeliä. Näin kävi myös meille kolmessa ensimmäisessä erässä. Tyydyimme turhan helposti pyörittämään palloa vain kolmen pisteen kaarella ja roiskimaan kaukoheittoja staattisten hyökkäysten päätteeksi.


Loistava esimerkki tiivistä joukkuepuolustuksestamme: Teemu ja Valle laittamassa Rekolan poikia ahtaalle. 

Onneksi oma joukkuepuolustuksemme oli tässäkin pelissä täyttä rautaa eikä korin altamme helppoja pinnoja nosteltu. Kolmen erän jälkeen johtomme 23-16. Viimeisessä erässä saimme pelattua palloa korin alle ja pallottomat pelaajat liikkeelle, jolloin tilaa ja paikkoja syntyi hyviin tekopaikkoihin. Viimeinen erä tyrmäävästi 13-0 meille ja lopulta varsin turvallinen voitto plakkariin. Tsempparina palkittiin hyökkäyslevypalloissa kärppänä ollut ja nättejä puolihoogeja esitellyt Valle!

Pisteiden tekijät: Teemu 13, Valtteri 6, Valle 6, Pasi 4, Joona 2, Niilo 2, Olli 2, Onni 1.

 

 

Kahden voiton turvin olimme suvereeneja lohkovoittajia ja näin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella puolivälierissä vastaamme asettui A-lohkon kakkonen Rekolan Urheilijat/Blue.

 

Lauantaina klo 20:00 RoNMKY-Rekolan Urheilijat/Blue 33-17

 

Kuten pelin alkamisajasta huomaatte, venyi päivämme todella pitkäksi ja virallinen kisadisco jäi osaltamme väliin; ehkä hienoa näin päin; pelaamaanhan tänne on tultu…. Ja tällä kertaa jopa voittamaankin!

 

Vastassa Rekolan toinen nippu ja tiedossa oli että paikkapuolustus on tässäkin vastassa. Edellisen matsin viimeinen erä jätti meille levolliset fiilikset, sillä siinä vastustajan paikka saatiin pirstottua palasiksi. Lisäksi saimme yleisöön tueksemme matkassa mukana olleet Pohjoisen C-tyttöporukat.

 
Kannatusjoukot paikalla puolivälierässä Rekolaa vastaan.

Allekirjoittaneen mielestä tämä oli meidän paras pelimme tässä turnauksessa. Pelasimme todella ehjän matsin kokonaisuutenaan. Viimeistelimme kovalla prosentilla, puolustimme äärimmäisen hyvin ja tunnollisesti, taistelimme jokaisesta irtopallosta kuin se olisi pelin ratkaisupallo. Kolhuja otettiin vastaan; haavat käytiin nuolemassa vaihtopenkillä puhtaaksi ja taistelu jatkui taas. Tällaisesta jengistä ei voi olla muuta kuin ylpeä.

 

Johdimme peliä alusta loppuun saakka eikä meillä ollut hädän päivää koko pelin aikana vaikka aikalisiä varmuuden vuoksi käytettiinkin. Tsempparina palkittiin jälleen kerran varmasti peliä tehnyt Onni, jota ei minipojaksi uskoisi muun kuin pituuden puolesta; äärimmäisen kypsää pelaamista koko turnauksen ajan joukkueen etu edellä.

 

Yön ritarien pisteet: Teemu 13, Niilo 6, Valle 4, Valtteri 4, Pasi 4, Aapi 2.

 

Pelin jälkeen väliin jääneen kisadiscon takia tulleita pettymyksiä paikkailtiin omalla Rovaniemeläisellä discolla majoituskoulun pihassa. Videomateriaalia löytyy kuulemma seuran instagram tilin puolelta. Valmennusjohto painui pehkuihin valmistautumaan viimeisen turnauspäivän haasteisiin.

 

Aamupalan ja tavaroiden pakkailun jälkeen pidettiin otteluun valmistava palaveri ja karisteltiin edellisen päivän jumit (jos sellaisia jollain oli) kintereistä. Välierässä vastaan asettuu B-lohkon ylivoimainen ykkönen; puolivälierissä Kangasalan murjonut Orimattilan Jymy -04/05. Jymyltä löytyi pari pitkää hyvin heittävää kaveria, joka tarjoaisi meidänkin "torniosastolle" oivan haasteen.

 

Sunnuntaina klo 11:00 OrJy-RoNMKY 39-29

 

Kuten edellä jo pohjustettiin edessä poikien ensimmäinen mitalipeli Sima Basketissa kautta poikien koko pelihistorian. Näin pitkälle ei aiempina vuosina ole asiaa ollut. Panokset selvät; voittaja finaaliin ja häviäjä pronssiotteluun. Pitkä, vahva ja kovaa tilanteisiin tullut vastustaja aiheutti meille suuria ongelmia. Levypallot ja muutkin irtopallot hävisimme pahasti. Muutamilla aikalisillä ja erätauolla asiaa pojille teroitettiin ja pelin edetessä olimmekin agressiivisempia ja aloimme saada irtopalloja haltuumme. Alusta asti eroa oli kuitenkin tullut Orimattilan hyväksi vihreä paitojen johdon ollessa pahimmillaan 18 pistettä kolmannen erän päättyessä.

 

Viimeiseen erään laitoimme ns. "all-in" ja aloimme prässätä ylhäältä asti. Miesprässillä saimmekin OrJyn hätäilemään pallon kanssa ja tekemään nopeita ratkaisuja hyökkäyspäässä. Avoimia korinteko paikkoja saimme ja vapariviivalle pääsimme vastustajan joukkuevirheiden täyttyessä nopeasti, mutta liekö pelin tuoma jännitys aiheuttanut ohiheittoja helpoistakin paikoista ratkaisuhetkillä. Lopulta Onnin "summerin halkaisu" kolkki oli meille laihalohtu eron jäädessä kymmeneen pisteeseen. Parempi joukkue finaaliin. Pakko kuitenkin spekuloida sen verran, että edellis illan kaltaisella pelillä olisi meilläkin ollut mahdollisuudet mennä tästä päätyyn saakka, mutta tällä kertaa emme olleet siihen vielä valmiita.

 
Niilon vahva ajo Orimattilan korille välierässä.

Välierän tsempparina palkittiin mahtavan turnauksen pelannut Teemu, joka oli pisteiden lisäksi äärimmäisen tärkeä lenkki levypallopelaamisessa ja korin alustan tukkimisessa.

 

Välierän pisteet: Teemu 10, Pasi 9, Valtteri 5, Onni 5.

 

Tappio tiesi pelien jatkumista pronssiottelussa, jossa vastaan asettuisi yllättäen isäntäseura JKS -05. Olimme pelanneet JKS:ää vastaan samaisessa turnauksessa keväällä 2015, jolloin emme avauserän aikana meinanneet läpäistä puolen kentän krouvia loppulukemien ollessa tylyt (14-80).

 

Sunnuntaina klo 17:00 JKS-RoNMKY 38-23

 

Viimeistä viedään, hieno mahdollisuus meille päästä pelaamaan tällainen peli, jossa meillä ei mitään hävittävää ollut. Välierän käytännössä seitsemällä miehellä pelannut JKS kantoi kotiyleisön edessä kaikki paineet. Meiltä ei kukaan odottanut mitään. Itse kuitenkin uskoimme mahdollisuuksiimme. Peliä ennen painotetiin, että vastustajan prässistä on päästävä läpi, pallosta on pidettävä huoli ja alas puolustukseen on ravattava Köppisen (Ravikuningas) lailla.

 

Edellä mainituissa asioissa onnistuimme mainiosti: Onni, Pasi ja Joona toivat palloa varmasti hyökkäysalueelle, eikä JKS montaa nopeaa hyökkäystä saanut koko ottelun aikana. Ensimmäinen erä tasattiin 8-8. Toisessa jäimme jalkoihin pelin ollessa 18-11 puoliajalla, etenkin korinteko oli toisessa erässä melkoista tervan juontia sillä ensimmäisen pelitilannekorimme ja samalla ainoamme koko erässä teimme 5 sekuntia ennen summeria.

 

Uskoa meillä riitti vielä puoliajallakin, sillä puolustuspelimme oli edelleen hyvää eikä ero ollut päässyt repsahtamaan. Mitä pidemmälle pelissä pystyisimme mukana roikkumaan, sitä enemmän alkaisi vastapuolella puntti tutista. Kolmas erä olikin meiltä mainio. Teemu ja Pasi olivat hyökkäyspäässä vaikeasti pideltävissä, Olli kaapi irtopalloja ja heitteli vastustajia lattiaan. Samalla puolustuspäässä jätimme järvenpääläiset kuuteen pisteeseen kolmannessa erässä; eroa viisi pistettä JKS:n hyväksi viimeiseen erään lähdettäessä.

 
Joukkueessa oli hyvä ja tiivis henki läpi turnauksen.

 

 

Päätösneljänneksen alkuun saimme kylmää suihkua niskaan kun vastustaja nakutti vapareita säkkiin todella tarkasti ja muutenkin isäntien heittopeli alkoi olla uomissaan. Samaan aikaan jatkoimme itse vaparien sutimista rautoihin. Tässäkin pelissä ratkaisuhetkillä pääsimme korille ajamaan ja nostelemaan irtopalloja raudan läheisyydestä, mutta viimeistely oli luvattoman heikkoa pelin voittamista ajatellen. Kaikkemme antaneena kovan taistelun jälkeen jouduimme taipumaan mitalien ulkopuolelle.

Päätöspelin tsempparina palkittiin palloa hyvin ylöstuonut ja hyökkäyspäässä vahvasti esintynyt Pasi.

Pronssipelin pisteet: Teemu 10, Pasi 4, Onni 2, Aapi 2, Olli 2, Valtteri 2, Valle 1

 

Kaikkiaan hieno turnaus koko yhdeksiköltä, josta jokainen jätkä kantoi hyvin vastuuta tehden roolinsa kentän puolella ja myös sen ulkopuolella mallikkaasti. Kukapa olisi uskonut, että taistelisimme tosissaan jopa koko turnauksen voitosta. Eiköhän meidän aikamme tule vielä, jos vastaavanlainen pitkäjänteinen työ jatkuu edelleen.

 

Plussat:

 

+ Aina on kiva voittaa

 

+ Tiukkoja pelejä

 

+ Koko yhdeksikölle hyvin peliaikaa ja vastuuta tiukoissakin paikoissa

 

+ Joukkuehenki

 

+ Taisteluilme

 

+ Poikien joukkue pysyi terveenä

 

+ Tuomarit, 9/10 meidän peleissä tuominneista esitti suoraselkäistä; aktiivista ja linjakasta tuomarointia. Yhtä alkoi lauantai-iltana vaivaamaan turnausväsymys; synninpäästö myös hänelle.

 

+ Huoltotiimi

 

+ Arpajaiset (muutamasta rovaniemeläistaloudesta ei mysli ja puuro lopu hetkeen)

 

+ Hyvät ulkoilukelit

 

Miinukset:

 

-Kisadisco pelien kanssa samaan aikaan

 

-Paikkapuolustukset (C-junnuissa saa pelata paikkaa, mutta ei ole pakko vink vink…). 3/5 vastustajistamme pelasi koko pelin ajan paikkaa, eli 60% peliajasta pelasimme korinalusta sumputtavaa, seisovaa puolustusta vastaan. Tulosta se saattaa ehkä tuottaa hetkellisesti, mutta henkilökohtaisia taitoja se ei juuri kehitä. Seisomaan ja käsiä levittelemään oppii myöhemmälläkin iällä.

 

-Pitkä matka

 

-Myöhäinen/Aikainen kotiin paluu

 

 

Ylläolevat mielipiteet ja kommentit ovat kirjoittajan omia, eivätkä edusta seuran virallista mielipidettä.

 

C-poikien joukkueessa pelasivat: Aapi, Joona, Niilo, Olli, Onni, Pasi, Teemu, Valle, Valtteri.

Valmennus: Shehram ja Pekka

Huolto: Päivi, Riitta ja Kimmo.


Lisää kuvia turnauksesta: https://www.facebook.com/pg/RoNMKY/photos/?tab=album&album_id=1699469240131347

 

Kuvat: Päivi

C-tyttöjen teksti: Paula

C-poikien teksti: Pekka