NMKY

Viikonvaihteessa varmistui, että Rovaniemen NMKY A-tytöt pelaavat tulevalla kaudella valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa. Tytöt kärsivät SM-karsinnoissa tappiot Helmi Capitalsille ja Ringsidelle, sekä voittivat Raholan Pyrkivän ja Päijänteen Luka-Luko:n yhteisjoukkueen.

 

Helmi Capitals vs. RoNMKY 133-28

Helmi on yksi A-tyttöjen mestarikandidaateista, mikä näkyy tuloksesta. Joukkueesta löytyi niin Naisten korisliiga-, kuin ykkösdivisioonapelaajia. Helmin pelinopeus, kovuus ja viisikkopelaaminen olivat liian kova pala RoNMKY:n tytöille. RoNMKY taisteli hienosti koko 40 minuuttia, vaikka ottelun voittaja oli selvillä jo puoliajalla.

Valmennuskaksikko Miika Jaatinen & Lauri Herva kommentit

- Tässä pelissä näki, mikä merkitys fyysisillä ominaisuuksilla on koripallossa. Pelkästään näissä urheilun perusominaisuuksissa me ei vielä pärjätty. Sen jälkeen niitä eroja voi hakea mistä tahansa pelin osa-alueelta, mutta nuo ratkaisivat. Erittäin ylpeitä tyttöjen asenteesta ja loppuun asti pelaamisesta. Ei ole henkisestikään helppoa, kun koko ajan joudut ylittämään itsesi ja häviät silti tilanteita. Tytöt kuitenkin näyttivät, että halua oppia ja kehittyä on niin kova että tästäkin tilaisuudesta haluttiin ottaa kaikki irti.

Ottelun onnistujat:

Emilia Haahti #32 Ehkä suurin huoli tähän turnaukseen lähdettäessä oli, että löytyykö meiltä ykköspaikalle pelaajaa, joka selviää kovasta pallopaineesta, jota tällä tasolla vastaan tulee. Ottelun alusta Emppu ehkä hieman tuskaili sen paineen ja prässin kanssa. Mitä pidemmälle ottelu eteni niin sen varmemmaksi Emppu tuli. Uskomaton tason nosto jo yhden pelin kuluessa. Meillä on jälleen yksi ongelma vähemmän.

Alissa Lumme #37 Joukkueen selkäranka. Oli siellä missä piti, silloin kun piti. Alissa pelasi yhden elämänsä parhaan ottelun ja teki aktiivisesti töitä molemmissa päissä. Puolustuksessa ja puolustus levypalloissa ajoittain omaa luokkaansa vastustajasta huolimatta. Hyökkäyksessä pelasi hieman kauempana korista, mutta uskalsi haastaa omaa pelaajaansa myös kasvot koria kohti.

Oona Kuisma #12 Jo pelkkä olemus rauhoittaa joukkuetta. Vaikea on muiden luovuttaa kun Oona ei lopeta pelaamista kesken oli tilanne mikä tahansa. Hyvä osoitus siitä, miksi hoitaa kapteenin virkaa. Lisäksi Oonan pelilliset ja fyysiset taidot riittivät mainiosti oman ikäisten kärkeä vastaan. Ainoita pelaajia meiltä, joka pystyi uudestaan ja uudestaan voittamaan 1vs.1 tilanteita hyökkäyksessä.

Jutta Törmänen # Työmoraali on kovaa luokkaa ja silloin kun pelataan niin pelataan koko ajan täysillä ja omien taitojen ylärajoilla. Harvoja pelaajia joka uskalsi joka tilanteessa pitää pallon paineen ja puolustaa omaa pelaajaa riittävän läheltä. Toki tällöin on riski että vastustaja menee ohi, mutta eipä sitä riskiä auta pelätä ja seisoa lahden metrin päässä omasta.

Saana Lehtiniemi #6 Tavaramerkki ennakkoluulottomuus ja periksiantamattomuus nähtiin jälleen. Muutamia arvokkaita hyökkäyslevareita ja puolustuksessa oma tontti hoidettu. Heitto on kehittynyt kesän aikana, mistä osoituksena onnistuminen myös kolmen pisteen kaaren takaa.

 

 

RoNMKY vs. Raholan Pyrkivä/Pälkänen Luja-Lukko 74-50

Sunnuntaina ensimmäisessä pelissä kohdattiin parin vuoden takainen tuttavuus C-tyttöjen SM-sarjasta RaLU. RaLu oli liikkeellä nuoremmalla A-tyttöjoukkueella. Ottelun intensiteetti oli selkeästi matalampi kuin Helmiä vastaan, mikä tuntui jopa aiheuttavan vaikeuksia pelaamiseen. Ottelusta ei muodostunut klassikkoa. RoNMKY:n valtava pituusylivoima oli liikaa Ralulle ja sen turvin peli oli koko ajan pienoista hallintaa.

- Hurjat on erot A-tytöissä. Tämän pelin ja Helmin pelin välillä kuin yö ja päivä. Mikä toki selvä kun kaverillakin oli liikkeellä nuori joukkue. Selvästi aiheutti jopa hämmennystä kun edellisessä ottelussa oli juuri saatu kokea se, että pitää olla juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan jos tilaa ja aikaa haluat. Tässä pelissä sitä tilaa ja aikaa oli sitten niin paljon ja yllättävissä paikoissakin, että oltiin ihmeissämme. Ratkaisut olivat sitä kautta outoja ja varsin heikkojakin. Koko joukkueelle kuitenkin hienoja onnistumisia ja pystyimme toteuttamaan sovittuja asioita.

Ottelun onnistujat:  

Ella Hiltunen #13 Ellan onnistumiset on totuttu näkemään hyökkäyspäässä, mutta tällä kertaa Ella oli erinomainen puolustuksessa. Pyrki aktiivisesti pitämään pallon paineen, eikä suostunut jäämään yhteenkään screeniin.

Inka Aatsinki #24 Tasapainoinen esitys rikkonaisen syksyn jälkeen. Inka osoitti nopeus ja pallonkäsittely riittävät paremmin kuin hyvin jo nyt.

Natalia Leinonen #49 Osoitti jälleen, että on tulossa erittäin kovaa vauhtia takaa. Pelinopeudessa Natalialla on vielä ajoittain totuttelua, mutta tässä pelissä pääsi siihen kiinni ja tulos oli sen mukaista kun teki joukkueen suurimman pistemäärän. Hienoja yks-yks tilanteita ja haastoja.

 

 

Ringside vs. RoNMKY 158-22

RaLu pelin jälkeen pikaruokaa lyhyellä tauolla ja vastaan asettui lohkon toinen ehdoton ennakkosuosikki Ringside. RoNMKY:n tyttöjen tankki oli tyhjä, eikä ottelussa ollut oikein järkeä millään mittarilla. 3-4-minuuttia alussa pelattiin ”voitosta”, minkä jälkeen ottelua pelattiin 36 minuuttia kumpikin osapuoli sen miten osasi. Ringside oli yksinkertaisesti parempi joukkue ja siinäpä se.

- Kolmas päivä, matkat, pelit ja alle 2 tuntia edellisen ottelun päättymisestä. Siihen päälle vastustaja, joka selkeästi meitä edellä niin tällaista jälkeä siitä tulee. Kyllä tässä uskaltaa väittää, että vaikka mitä olisi tehty niin lopputulos pelillisesti kuin tuloksellisesti olisi ollut tuo. Se, että mikä se tuloksen ero olisi ollut on täysin saman tekevää. Toki harmittaa, että pelistä ei sinällään saatu alun muutamaa minuuttia lukuun ottamatta juuri mitään.

 

Ottelun onnistujat:

Suvi Mikkonen #8 Koko viikonvaihteen tasaisin suorittaja ei pettänyt joukkuetta tässäkään ottelussa. Teki sen mitä tehtävissä oli. Pallollinen pelaaminen kehittyi jo kolmen ottelun aikanakin, mikä näkyi tässä viimeisessä pelissä.

Ninni Koponen #11 Silloin kun joukkue tarvitsisi niin Ninni vastasi huutoon. Henkinen kovuus kehittynyt valtavasti, mikä näkyi tällaisessa ”ikävässä” ottelussa kun pää ei painunut tai jos painui niin kohta se nousi taas.

Emilia Klemetti #36 Kolmas peli kahteen päivään epäinhimillisellä otteluaikataululla ja Emilia pystyy pelaamaan 37 minuuttia, itseään 2-3-vuotta vanhempia vastaan hyvällä tasolla. Uskomaton suoritus. Halu pelaamiseen (ja harjoitteluun) on timantin kova ja se näkyy tällaisissa kovissa paikoissa ja silloin kun joukkue sitä eniten tarvitsee.

Nella Koponen #35 Rikkonaisen syksyn jälkeen otti aikansa päästä kiinni pelirytmiin. Viimeisen ottelun loppua kohden Nella siihen pääsi. Parempaa Nellaa on siis takuu varmasti luvassa kauden mittaan.

 

Mitä jäi käteen?

- Näkyvimpänä varmaan ykkösdivisioona se paikka, mutta tottakai paljon muutakin. Ensinnäkin Kahdesta ensimmäisestä pelistä paljon informaatiota siitä, missä pelillisesti, taidollisesti ja fyysisesti olemme ja missä vastustajat ovat. Sitten alkaa valmennuksen työ muuttaa tämä informaatio kehittäväksi harjoitteluksi. Toiseksi pelit vahvistivat käsitystä siitä, että Ruotsin sarja on ollut laadukas ja tarjoaa riittävän hyviä otteluita pelaajien kehitykseen. Viime kauden Ruotsin vastustajat eivät olleet A-tyttöjen top-10 joukkueiden tasoisia, mutta eivät he olleetkaan A-tyttöjä. Silti vauhti niissä peleissä on vienyt tyttöjä eteenpäin. Kolmanneksi ja tärkeimmäksi jäi entistä vahvempi usko siihen, että se Mini-C-joukkue, joka 4 vuotta sitten osoitti orastavaa potentiaalia, osoittaa sitä edelleen. Tytöt uskovat itseensä, uskovat joukkueeseen ja yhdessä tekemiseen, vaikka tässä turnauksessa kyyti oli kovaa. Meillä on pitkä tie kärkeen. Mutta ei ole mitään syytä miksi emme voisi edelleen jatkaa kärjen saavuttamista ja ehkä aikanaan siellä olla. Tyttöjen kehittymishalusta se ei tämänkään viikonlopun perusteella jää kiinni.